Wielu z nas nie wyobraża sobie poranka bez smacznej kawy, esencji jej smaku oraz pobudzającego działania. Kawa może wyciągnąć z łóżka niejednego śpiocha już dzięki zapachowi. Z przeprowadzonych badań wynika, że dla 43 proc. Polaków kawa jest nieodłącznym elementem poranka. Większość najchętniej pije ją z mlekiem, a 83 proc. konsumentów ma swój ulubiony kubek lub filiżankę Czy może ona jednak nieść za sobą elementy związane z nowością, odkrywczością ziaren, innowacyjnością?

Czas na odkrywanie Kawy Pogórza…

Robimy kawę kontraktowo we współpracy z Momento Coffe w Rzeszowie, palarnią która wypala nam najświeższe ziarna i najbardziej wyselekcjonowane. Większość naszych ziaren są rangi speciality, w punktacji Specialty Cofffee Association (SCA) posiadają minimum 84 punkty. Inspiracje czerpiemy z lokalnej natury, to ona zdeterminowała nas do stworzenia kaw rześkich, pobudzających, wytwarzanych w naturalny sposób, podkreśla prezes Sławomir Dzimira.

Ziarna, których używamy pochodzą wyłącznie od regionalnych producentów m.in. z Brazylii. To subtelny smak i aromat kawy, który pobudzi do działania. Region Albertina w Brazylii jest rozpoznawalny dzięki niezwykłej słodyczy w kawach. W przeciwieństwie do wielkich farm, nasze ziarna tworzą głównie mali i średni producenci kawy, pielęgnujący bogate tradycje oraz prowadzący rodzinne biznesy, dodaje.

Za nieco ponad miesiąc Święta Bożego Narodzenia. Browar Pogórze stworzy specjalne zestawy świąteczne w których nie zabraknie pakunków z kawą.

Zapraszamy na stronę.

https://kawapogorza.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj