Przetwory, które pokochasz!

0
209

Przetwory to bardzo bogata kategoria produktów. Wciąż mało osób docenia rolę, jaką mogą grać odpowiednio wykorzystywane przetwory z polskich, lokalnych owoców i warzyw – szczególnie zimą. A jest to przecież świetna alternatywa dla produktów z importu. Dodatkowo pozwalają zaopatrzyć organizm w witaminy, w czasie, gdy odporność organizmu jest tak istotna.                                                                 

Przetwórnia GIL została założona w roku 1992 przez Genowefę Gil. Poszerzyliśmy nasz asortyment o jabłka prażone, owoce w żelu i marmolady. Obecnie te produkty stanowią trzon naszej całej produkcji.                                                                 

Produkty jakie wytwarzamy w naszym zakładzie charakteryzują się prostotą (bez zbędnych dodatków smakowych) jak najbardziej naturalnym smakiem, dobrą konsystencją oraz tradycyjnym wykonaniem, mówi prezes przetwórni Przemysław Gil.                                                                                                                       

Znakiem rozpoznawczym jest dbałość o konkurencyjność, a hasło firmy kryje się w tytule artykułu. Największą innowacją, którą wprowadzamy jest jabłko prażone, kostka w dużych pojemnikach 11 kg, gdzie w procesie produkcji nie wykorzystujemy Pirosiarczynu Sodu.                                                                                                              

Realizacja projektu „Opracowanie technologii innowacyjnych półproduktów i produktów owocowych w oparciu o fizyczne i dyfuzyjne metody przetwarzania i utrwalania z uwzględnieniem aspektu czystej etykiety oraz walorów prozdrowotnych” doprowadzi do opracowania, a w późniejszym czasie również wdrożenia, procesu produkcji znacząco poprawiającego jakość żywności oferowanej przez przedsiębiorstwo, kontynuuje prezes. Projekt współfinansowany przy udziale Narodowego Centrum Badań i Rozwoju (POIR.01.01.00-00-0146/17).                                                                        

To pozwala wyeliminować alergeny z produktu i zachować naturalny smak jabłka bez udziału aromatów, podsumowuje prezes Przemysław Gil.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here