Produkty jakie wytwarzamy w naszym zakładzie charakteryzują się prostotą (bez zbędnych dodatków smakowych) jak najbardziej naturalnym smakiem dobrą konsystencją oraz tradycyjnym wykonaniem, mówi prezes przetwórstwa Przemysław Gil.

Przetwórnia Owocowo – Warzywna „Gil” została założona w roku 1992 przez Genowefę Gil na zrębach istniejącej przetwórni podległej Spółdzielni Ogrodniczo-Pszczelarskiej w Kościanie. Poszerzyliśmy nasz asortyment o jabłka prażone, owoce w żelu i marmolady. Obecnie te produkty stanowią trzon naszej całej produkcji.

Sukcesów przez prawie 30 lat istnienia Przetwórni GIL było bardzo dużo, od zdobywania znaków jakości jak „Wielkopolska Jakość” przez wielokrotne docenianie naszej firmy w konkursie LODOŁAMACZE (zatrudnianie osób niepełnosprawnych na otwartym rynku pracy) w gali regionalnej i krajowej.  Bardzo istotną częścią było zbudowanie zakładu wraz z grupą prawie 50 pracowników, którzy każdego dnia budują wielkość i jakość firmy, kontynuuje Prezes.

W charakterystykę firmy świetnie wpisuje się hasło; „Przetwory, które pokochasz!”.

Wiele produktów robimy sami tradycyjnymi metodami (kisimy kapustę, ogórki) wiele pracy wykonujemy ręcznie w małych partiach co daję bardzo dobry wyrazisty smak, przede wszystkim tradycyjny, dodaje prezes.

Znakiem rozpoznawalnym firmy jest także dbałość o konkurencyjność. Żeby móc wprowadzać innowacje te małe i te duże potrzebne są środki, a gdy nie jesteśmy konkurencyjni nie byłoby to możliwe, zaznacza Prezes Gil.

Co zatem z innowacyjnością przetworów?

Największą innowacją, którą wprowadzamy jest jabłko prażone, kostka w dużych pojemnikach 11 kg, gdzie w procesie produkcji nie wykorzystujemy Pirosiarczynu Sodu. To pozwala wyeliminować alergeny z produktu i zachować naturalny smak jabłka bez udziału aromatów. Dodatkowo pakujemy aseptycznie w worki, które pozwalają wyeliminować dodawanie konserwantów, które są bardzo niekorzystne dla naszego zdrowia.

Życzymy dalszych sukcesów.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj