Wizyta ekipy Rzecz o Innowacjach w zakładzie produkcyjnym Fruktus Agros Nova!
W zeszłym roku mieliśmy okazję gościć w zakładzie jednej z marek Grupy Maspex – Tymbarku. Zobaczyliśmy jak powstają i skąd trafiają do nas ulubione polskie napoje. Tym razem pojechaliśmy do Wąsosza w woj. śląskim gdzie znajduje się zakład Fruktus Agros Nova, aby zobaczyć, jak powstają produkty dobrze kojarzonej marki Krakus – ogórki konserwowe i kiszone, kapusta kwaszona, chrzany tarte, ćwikła i koncentraty zup, które można kupić w wielu sklepach w naszym kraju. Poznamy kilka faktów na temat zakładu w Wąsoszu, m. in. o nowoczesnej, uniwersalnej linii produkcyjnej, która potrafi wytwarzać szeroką gamę przetworów warzywnych, nowoczesnej kotłowni gazowej czy halach magazynowych na imponującą ilość palet. Zobaczmy, jak powstaje wiele znanych produktów, które nie raz goszczą na naszych stołach!